9 augusti 2008

Vad skulle du ha valt?


Vad skulle du ha valt? är skriven av Annika Thor.
Den handlar om Jesper som är fjorton år. Han är kär i Annie, som går i hans klass. Annie blir arg på Jesper därför att hon tycker att han borde ha gjort en sak som han inte gjorde. Senare tycker Jesper att han borde ha gjort saken, och när han tänker säga det till Annie ber hon om ursäkt, därför att hon tycker att hon var orättvis. Då berättar Jesper att han gillar henne, och hon svarar att hon gillar honom också. Jesper och Annie blir ihop, men då får Jesper mycket mindre tid med sin bästa kompis Abbe. Han tvingas välja mellan Annie och Abbe, och då väljer han Annie. När Jesper för första gången på länge kommer hem till Abbe blir de osams. Även om de blir vänner igen är det inte som förut. När Jesper måste välja mellan att vara med Annie och att följa med Abbe på fest väljer han att vara med Annie. När Abbe ringer tror Jesper att Abbe vill att han ska komma till festen, och trycker bort samtalet. Han kunde inte veta att det handlade om liv och död …
Bokens namn kommer från en lek som Abbe och Jesper hittade på när de gick i femman. Man ska fråga folk saker som "Om du är tvungen att välja mellan att förlora synen och att aldrig mer kunna gå, vad skulle du ha valt?".
Vad skulle du ha valt? är en superbra bok som på ett jättebra sätt skildrar kärlek, vänskap och hur det känns att verkligen vara tvungen att välja, mellan två saker och välja bort det ena när man egentligen vill ha båda.

1 kommentar:

  1. den boken har jag läst sjuukt bra Louise bjelk tipsade mig!

    SvaraRadera