20 juli 2011

Sommarlovstävling: Fantasy

Nu är det dags för den andra sommarlovstävlingen! Temat är fantasy, och vinnaren får den fantastiska boken Ondvinter av Anders Björkelid! Maila dina svar på dessa fem frågor till bokmatilda@hotmail.com senast den 27 juli.

1. Underfors av Maria Turtschaninoff hör till genren urban fantasy. I vanliga fall åker huvudpersonerna tåg, men hur tar de sig fram när inga tåg är tillräckligt snabba?

2. Naomi Noviks fantastiska serie om Temeraire och Laurence handlar om en drake och hans kapten som slåss i Napoleonkrigen. Innan de kunde kriga var de på en flygbas och utbildade sig. Vad hette flygbasen?

3. Innan Lyra, huvudpersonen i Philip Pullmans underbara serie Den mörka materian, lämnar Jordan College får hon någonting av rektorn. Vad?

4. En konungs ögon är den första delen av en riktigt bra serie som har fått alldeles för lite uppmärksamhet. En profetia som Aldebaran gjorde innan revolutionen är central i boken. Vad säger profetian?

5. En av huvudpersonerna i De vandrande städerna av Philip Reeve har Thaddeus Valentine som idol. Vad är Valentines titel?

Lycka till!

4 kommentarer:

 1. Lite svåra frågor..... Finns svaren på bloggen???

  SvaraRadera
 2. Ja, det gör de! Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Vilken bra tävling ;-) Jag länkade!

  SvaraRadera
 4. Kommer det en ny?Jag vet att jag aldrig kommer hinna skicka något!

  Iktoro

  SvaraRadera