29 december 2008

Habib - Änglar här och där

Habib - Änglar här och där är den sjätte boken om Habib. Böckerna om Habib är skrivna av Douglas Foley. De tidigare böckerna heter Habib - Meningen med livet, Habib - Friheten minus fyra, Habib - Paris tur och retur, Habib - På farligt vatten och Habib - Tre gånger guld.
Habib är tolv år och bor i Alby tillsammans med sina föräldrar, sin storebror Tony, sin lillasyster Lucia och chihuahuan Zumo. Habib är ihop med Paris, som bor i samma hyreshus som han. Habibs bästa vänner är Alex och Dani, som går i Habibs klass. Habib har väldigt livlig fantasi och hittar på väldigt mycket. Böckerna om honom är hans dagböcker. I dem skriver han väldigt mycket, både om saker som har hänt och om saker han bara hittar på. Den här Habibboken utspelar sig precis före jul. Habib och hans familj flyttar från lägenheten till ett radhus, alltså bort från Paris. I och för sig bor de fortfarande ganska nära varandra, men risken finns att Paris också ska flytta. Fast längre bort. Till Eritrea. Det är hennes pappas hemland, och nu är han där och letar efter ett jobb. Hittar han ett ska de flytta dit. Men de ska inte flytta än i alla fall, så Paris, Habib, Alex , Dani och många andra har väldigt roligt och gör många saker som är enormt roliga att läsa om. Habib - Änglar här och där är jättebra, mest därför att den är så enormt rolig, precis som de andra Habibböckerna. Nu finns Habib som teveserie och går klockan sju varje lördag. Jag tycker att teveserien är väldigt bra, speciellt på grund av Habibs fantasi. Allt det han hittar på i sin dagbok får man i se i teveserien. Det går inte riktigt att veta vad som verkligen händer och vad Habib förställer sig. Jag tycker alltså att både böckerna och teveserien om Habib är jättebra och jätteroliga.

2 kommentarer:

  1. Jag har också läst dem och tycker att de är bra,fast jag tycker böckerna är bättre än TVserien.
    Boktips:"Sanningen i elden" av Anette Larson,som handlar om att inse hur man själv är,"Ett veck itiden" av Madeleine L'Engle och Helena Dahlbäcks böcker om Julia.

    SvaraRadera
  2. Tack för tipsen! Jag håller med om att böckerna är bättre än tv-serien.

    SvaraRadera