3 december 2008

Chain Mail - Skicka vidare


Chain Mail - Skicka vidare är skriven av Hiroshi Ishizaki.
Den utspelar sig i Japans huvudstad, Tokyo. Den handlar om tre tjejer, Sawako, Mayumi och Mai. De är mellan tretton och femton år gamla och ingen av dem känner varandra. De får alla ett mail från Yukari, en tjej i samma ålder som dem. Hon skriver att hon är trött på irriterande kompisar som skickar ointressanta mail som "Läget?", "Vad gör du nu?" och sådana saker. Hon föreslår att de ska skapa en fiktiv värld på internet, en värld där de kan fly undan den trista verkligheten. Alla tjejerna det handlar om går in på hemsidan Yukari skickar med adressen till. Där står det vad berättelsen ska handla om. Huvudpersonen är en tjej som går på högstadiet. Hon är kär i sin privatlärare. Han är inte kär i henne, men det finns det någon annan som är. En dag får tjejen det handlar om syn på en kille som har hamnat i någon sorts knipa. Hon hjälper honom, och senare upptäcker hon att han egentligen är en läskig stalker som har utsett henne till sitt nästa offer... Mayuni, Mai, Sawako och Yukari ska skriva utifrån olika rollers perspektiv. När Sawako, Mai och Mayumi får mailet har Yukari redan valt stalkern. De roller som finns kvar då är tjejen i huvudrollen, hennes privatlärare och den kvinnliga detektiven som jagar stalkern. Till en början fungerar allting jättebra, alla skriver och historien utvecklas. Men sedan börjar det hända saker. När både Sawako och Yukari plötsligt slutar skriva blir både Mai och Mayumi misstänksamma. Vem är egentligen vem? Vem kan man lita på? Ingen av tjejerna har träffats i verkligheten, så ingen vet något om de andra. Och någon man inte vet något om kan vara vem som helst...
Chain Mail - Skicka vidare är en väldigt bra bok, men jag tycker att den är ganska obehaglig också. Den är ganska läskig, men väldigt bra.

2 kommentarer:

  1. Då jag är ett stort fan av allt som har med Japan att göra, och den här boken fångar verkligen mitt intresse, så måste jag läsa den! Låter väldigt spännande :)

    SvaraRadera
  2. Jag tycker verkligen att du ska läsa den! Den är väldigt bra.

    SvaraRadera