24 februari 2010

Bokrea

I morgon, 25 februari, börjar bokrean! Jag tänker självklart gå på bokrean, även om jag beställt mycket från Bokus och Adlibris. Jag tycker att bokrean är väldigt trevlig, och några av de böcker jag har beställt från Bokus är Svart flicka, vit flicka av Joyce Carol Oates, Sockervadd och svåra val av Jacqueline Wilson, Min lysande plan av Katherine Paterson, Parasit av Scott Westerfeld och Jag är djävulen av Sonya Hartnett. Från Adlibris har jag köpt bland annat Murkronan av Vibeke Olsson, Hur gick det sen? av Tove Jansson, Tio saker jag hatar med mig själv av Randa Abdel-Fattah och två böcker av Lygia Bojunga (som även skrivit de fantastiska böckerna Den blommiga soffan och Min vän målaren), Kompisarna och Sängen.
På Bokia eller Akademibokhandeln ska jag köpa Kinas historia av Hans Hägerdahl och på Bokia funderar jag på att köpa Liv och Lovisa av Emma Granholm.

Om ni ska köpa reaböcker (och andra böcker) på Bokus får ni hemskt gärna gå via bokuslänken som finns till höger på min blogg, eftersom jag får provision då. Några tips på bra böcker som Bokus rear är Kalle och chokladfabriken av Roald Dahl, Häxtävlingen och Den stora spökräddningen av Eva Ibbotson, Resan till den gyllene staden av Kevin Crossley-Holland, Fönster mot kosmos - en bok om Edith Södergran av Dag Sebastian Ahlander och Det blåser på månen av Eric Linklater. Av någon märklig anledning anser både Bokus, Akademibokhandeln och Bokia att Det blåser på månen passar "Ungdom, 12 år och uppåt", "Tonår" eller "12-15 år". Jag läste Det blåser på månen första gången för flera år sedan (och då var jag verkligen inte i ålder "12 år och uppåt, eftersom jag fyller 12 i år), och tycker att den är en underbar bok som passar alla åldrar.

Lite reaböcker från Adlibris jag vill tipsa om är Guldkompassen av Philip Pullman, Vem ska trösta knyttet? av Tove Jansson, I taket lyser stjärnorna av Johanna Thydell (även Bokia rear I taket lyser stjärnorna), Hemligt ansikte av Inger Edelfeldt och Flickornas historia (en bok som är väldigt viktig nu när det visat sig att så få flickor och kvinnor får vara med i historieböckerna) av Kristina Lindström.

Bokia rear bland annat den fantastiska Det susar i säven av Kenneth Grahame i år, något som gjorde mig glad eftersom det är en så underbar bok! Några andra bra böcker Bokia rear är Silverhästen och Hermelinen av
Lene Kaaberbøl och Lilla spöket Laban (som var en mina favoritböcker när jag var väldigt liten) av Inger och Lasse Sandberg.

Akademibokhandeln rear de två första böckerna i serien Landet innanför av Maud Mangold och alla de Vargbröderböcker som hittills kommit ut på svenska. Att komplettera sin samling av Vargbröderböcker nu passar väldigt bra, eftersom den sjätte och sista delen kommer i mars.

Jag hoppas att ni kunnat hitta något spännande tips här, och att ni alla får en trevlig bokrea!

8 kommentarer:

 1. Håller verkligen med dig om "det blåser på månen". Fick boken som 11-åring, och jag älskade den :D (gör det fortfarande)
  //Mumintrollet

  SvaraRadera
 2. Jag fyndade böckerna "Ful" av Scott Westerfeld för 49:- och "Där två hav möts" av Marie-Louise Jensen för 39:- idag. Båda är bra böcker som jag verkligen rekommenderar!:)

  http://addikoko.blogspot.com

  SvaraRadera
 3. Mumintrollet: Kul att du också gillar Det blåser på månen!

  Addikoko: Jag håller med om att Ful är jättebra, men den andra har jag inte läst.

  SvaraRadera
 4. Sista Vargbröder är nog den bästa, tycker jag. På engelska rekommenderas.
  Hoppas du också hade en trevlig Bokrea, Matilda ^^ och alla andra också!
  /Bokrea-Lyra

  SvaraRadera
 5. Lyra: Jag har nu läst sista Vargbröder (och tror också att den är bäst i serien). Snart kommer en recension!

  Jag hade en mycket trevlig bokrea! Hoppas du också hade det!

  SvaraRadera
 6. Jag har köpt Liv & Lovisa och även boken I taket lyser stjärnorna. Har sett I taket lyser stjärnorna på bio , tror det var premiär då <3

  SvaraRadera
 7. Kul att du köpt I taket lyser stjärnorna, jag tycker att den är väldigt bra. Jag har också sett filmen (men inte på bio), och tycker att den också är bra!

  Jag är lite nyfiken på vad du tycker om Liv och Lovisa, själv var jag inte jätteförtjust i den! Men många tycker om den, så den kanske passar dig bättre! :)

  SvaraRadera
 8. På våran skolavslutning föra året så fick vi bla liv & lovisa av våra lärare.Kompisarna sa att den var bra.Själv så fick/läste jag Simon & Sophie som är skriven av Emma Granholm. Den var riktigt bra,har läst den typ 4 gånger.

  /Jojjo wb

  SvaraRadera