26 maj 2008

Mörkrets tid

Mörkrets tid är en serie av A.J. Lake. Hittills har det kommit ut två böcker. De heter Drakens bok och Svärdets bok. Böckerna handlar om Edmund och Elspeth. Edmund är son till kung Heored av Sussex. Kung Heored är ute i krig, och Edmund ska resa till sin morbror Aelfred i Gaul. Han reser med skeppet Spearwa. Elspeth är dotter till skeppets kapten. Det blir en storm, och under stormen ser Edmund en drake. Han tittar upp, och upptäcker att han tittar ner, ner på skeppet. Han ser sig själv och alla andra människor på skeppet. Efter en stund är allt som vanligt igen. Spearwa bryts av på mitten. Edmund och Elspeth spolas i land tillsammans med en kista. När de kommer i land träffar de en gammal man som heter Aagard.
Edmund berättar för Aagard om när han såg ner på skeppet. Aagard berättar att han såg genom drakens ögon, han är en Ripente. Det betyder att han har förmågan att se genom andras ögon. Edmund blir inte glad, eftersom han har fått höra att Ripenter är förrädare. Aagard säger att bara därför att han är en Ripente behöver han inte vara en förrädare. Under tiden tittar Elspeth på kistan. Hon lyckas öppna den. I kistan ligger det en stridshandske av silver. Elspeth rör vid den. Då sitter den plötsligt på hennes hand och ett svärd av kristall flammar upp från den. Det gör fruktansvärt ont i Elpeths arm, och hon skriker. Aagard berättar om svärdet, och vad Elspeth måste göra med det. På grund av svärdet tvingas Edmund och Elspeth att ge sig ut på ett spännande äventyr, där de råkar ut för en massa spännande och ganska otäcka händelser.
Äventyret fortsätter i Svärdets bok, där händelserna är ännu otäckare än i Drakens bok.
Jag tycker att de här böckerna är jättebra, de är spännande och det händer mycket i dem. Det är därför jag tycker att de är bra.

4 kommentarer:

 1. Jag tycker också att de här böckerna är jättebra! Gillar du Eragon? Snart kommer 3e delen! Ha det bra!

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Jag gillar Eragon. Den tredje delen heter Brisingr. Vet du när den kommer ut på svenska?

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Kan hon inte släppa det sen?

  Iktoro

  SvaraRadera
 4. Jag tror inte det, men jag minns inte exakt. Läs boken!

  SvaraRadera