21 mars 2008

Magi


Magi är skriven av Angie Sage. Den är den första av de sju böckerna om Septimus Heap. Än så länge har det kommit ut tre. De heter Magi, Skuggan och Alkemisten. Den fjärde boken kommer ut på engelska den åttonde april och heter Queste. Jag vet inte när den kommer på svenska.
Magi handlar om magikerfamiljen Heap. Den består av Silas, Sarah och deras sex söner. De bor i Kringelkroken. De har fått en sjunde son, Septimus. Silas ger sig iväg för att hämta lite örter hos läkekvinnan Galen. På vägen hem hittar han ett bylte. Det är ett litet barn. Han bestämmer sig för att ta med barnet hem. När han är nästan hemma träffar han portvakten Gringe som säger att Marcia Overstrand har blivit övermagiker. Silas blir förvirrad. Sedan träffar han Marcia som säger att Silas inte får berätta för någon att han har hittat byltet. Han och Sarah ska låtsas att det är deras barn. Silas tar med sig byltet hem. När han kommer hem får han veta att den nyfödda sonen, Septimus, har dött. Han ger byltet till Sarah. Sarah och Silas tar hand om den lilla flickan, men de vet inte vem hon är. Hon får heta Jenna efter Silas mor.
Ett litet tag senare berättar Sarahs bästa vän Sally att drottningen och övermagikern Alther Mella har blivit mördade. Hon berättar också att övermagikerns lärling, Marcia Overstrand, flydde med prinsessan. Det var därför Marcia var övermagiker nu. Sarah får veta hur gammal prinsessan är och kommer fram till att Jenna måste vara den lilla prinsessan.
Nio år senare kommer Marcia hem till familjen Heap. Hon berättar för Jenna om vad som hände, och Jenna får veta att hon är en prinsessa. Marcia berättar också att de som dödade drottningen och Alther vill döda Jenna också. Hon tar med sig Jenna för att skydda henne. På vägen dit räddar de en en pojke som är med i ungdomsarmén. Han säger bara att han är pojke 412, inget mer. Om de inte hade gjort det skulle han ha frusit ihjäl. De tar med honom in och värmer honom. Efter ett tag kommer Nicko och Silas för att ge Jenna hennes födelsedagspresent Medan de är där kommer mördaren som ska döda Jenna. Jenna, Marcia, Nicko, Silas och pojke 412 måste fly till Silas faster Zelda. Det här är bara början på den här jättespännande boken. Det händer en massa spännande saker sedan, men det får ni läsa boken själva för att få veta mer om.
Jag tycker att den här boken är jättebra. Den är spännade, det finns magi i den och det är drottningarna som styr, inte kungarna. Jag tycker om magi och när det är kvinnorna som styr och inte bara männen, så det är en bok som jag tycker väldigt mycket om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar