8 maj 2014

Jag träffade Joyce Carol Oates

The New York Public Library
För några veckor sedan var jag i New York, och där gjorde en jag en massa fantastiskt roliga och spännande saker, varav vissa var bokrelaterade. En dag var vi på New York Public Library, som nog är det finaste och häftigaste bibliotek jag har varit på (tätt följt av UB i Lund, där jag har lånekort och inte behöver trängas med en massa andra turister).

Vi besökte även The Strand, en enorm bokhandel bestående av fem våningar och 18 hyllmiles böcker. Där köpte jag ett par böcker från avdelningen banned books, alltså böcker som vid olika tillfällen och på vissa platser blivit förbjudna (och i vissa fall är det än i dag), nämligen The Uncensored Picture of Dorian Gray av Oscar Wilde och en av Sir Arthur Conan Doyles böcker om Sherlock Holmes.

Joyce Carol Oates (!!!)


Min signerade bok
Några dagar senare var vi tvungna att återvända till New York Public Library, eftersom vi upptäckte att ingen mindre än Joyce Carol Oates skulle prata där - och att det var alldeles gratis att komma och lyssna. Joyce Carol Oates är en av mina favoritförfattare, så en sådan chans kunde jag förstås inte missa. Det var otroligt intressant att lyssna på henne, och efteråt köpte jag hennes senaste bok, Carthage, som jag även fick signerad. Jag har alltså pratat med Joyce Carol Oates, som dessutom visade sig bo bara några kvarter bort från oss. Jag kan utan tvekan säga att det här var en av de coolaste sakerna jag har varit med om!

3 kommentarer: