30 oktober 2010

Farsta fritt fall

Farsta fritt fall av Ulrika Lidbo är en jättebra bok, men jag tycker inte att den är riktigt lika bra som hennes debutbok Decembergatans hungriga andar.

Henrika Möller är sexton år och har precis flyttat från Lund till Farsta. Hennes pappa, som är polis, har fått en hjärtinfarkt men vägrar gå i förtidspension, och i Farsta kunde han få ett skrivbordsjobb. Henrika tycker att det är spännande att flytta till Stockholm, eftersom det är mycket tuffare än att bo i Lund. Henrika tänker sig att hon ska bli cool och populär när hon kommer till Farsta, att hon ska få en massa nya kompisar och att hon ska ha en blogg där alla hennes gamla vänner kan läsa om alla roliga saker hon gör och alla coola fester hon går på.

I mail till sin bästis i Lund skriver hon att hennes nya klasskompisar är hur trevliga som helst, att de brukar gå och fika tillsammans efter skolan, även om det inte alls är så. Henrika blir inte populär, och när hon säger att hon gärna hänger med när Shirin och Sonja ska in till stan låtsas de att de inte hör henne.

3 kommentarer:

 1. Den verkar smått tråkig. Är det så? :)

  SvaraRadera
 2. Det tycker inte jag, men läs själv och se vad du tycker! :D

  SvaraRadera
 3. Jag är född i Lund!

  //Iktoro//

  SvaraRadera