23 april 2010

Den dödes dotter

Den dödes dotter är skriven av Janne Lundström.

Den handlar om Abena, som bor i en brittisk koloni i Afrika. Hon kommer inte speciellt bra överens med sin mamma, och hennes pappa (som hon verkligen tyckte om och som alltid brydde sig om henne) har precis dött. Abena har många syskon, men det är bara ett av dem hon tycker riktigt mycket om, Akkor. Han är Abenas tvååriga lillebror, som hon ofta måste passa.

En dag måste Abena ta med sig Akkor när hon går till floden och tvättar. Plötsligt upptäcker hon att Akkor är försvunnen; han är inte kvar och leker i strandkanten längre. När Abena får syn honom igen sitter han i en kanot, och flyter iväg längs floden. Abena bestämmer sig för att ensam följa efter honom och rädda honom, hon vet att hennes mamma kommer att bli rasande om hon får veta att att Abena tappat bort sin lillebror ...

Den dödes dotter var på många ställen spännande och jag tyckte ganska mycket om miljöbeskrivningarna. Speciellt tyckte jag om skildringarna av den afrikanska naturen. Av någon anledning fastnade jag inte i den och tyckte inte att karaktärerna var speciellt intressanta. Jag tyckte om slutet, som kändes trovärdigt. Den slutade hoppfullt, men utan att det kändes överdrivet lyckligt.

3 kommentarer:

 1. Hej, jag heter Rebecka och jag undrar om du kan hjälpa mig med en sak. Jag har alltid varit en bokgalning, jag har en bokblogg men lag har ingen lust att varken skriva på bloggen eller att läsa. Kan ddu hjälpa mig? PLZ!

  PS. ällskar din blogg. DS.

  SvaraRadera
 2. Det kan hända att ditt vårpaket kommer en dag sent. Postade det igår, men efter klockan sex...

  //Hemliga vännen

  SvaraRadera
 3. Då längtar jag med spänning efter morgondagen ... :D

  SvaraRadera