10 december 2009

Dragon Dawn

Dragon Dawn är skriven av Carole Wilkinson. Den ingår i Drakväktarserien, men utspelar sig innan Drakväktaren börjar. Drakväktaren, Purpurdraken och Drakmåne utspelar sig i Kina under Han-dynastin, och Dragon Dawn utspelar sig långt tidigare, när draken Danzi (som är mycket gammal i Drakväktaren) var ung.

Danzis vän, drakväktaren Chen-mo, har nyligen dött. Trots att Chen-mo levt längre än människor brukar leva (eftersom han var drakväktare) känns hans liv väldigt kort för den nästan tusen år gamla Danzi. Danzi är nedstämd över människornas korta liv och upprörd över deras våldsamhet. Därför bestämmer Danzi att han klarar sig utan drakväktare. Han är en fri drake, han är inte bunden till människor. Men när Danzi träffar Bingwen, en man som kan höra drakars tankar (en förmåga nästan bara drakväktare har) och som alltid drömt om att få flyga med en drake, blir Danzi osäker. Ska han strunta i Bingwen, eller än en gång binda sig till en människa? Men Bingwen är inte helt hederlig, och om han kan ljuga för den mäktiga Qin-arméns general kan han säkert ljuga för Danzi också ...

Jag tyckte att Dragon Dawn var väldigt bra. Det är spännande att läsa om Danzis äventyr, och i slutet finns ett mycket intressant A-Z med fakta om kinesiska drakar.
För alla er som läst de andra böckerna i den här fantastiska serien är Dragon Dawn ett måste. Alla ni som inte har läst de andra böckerna i serien måste absolut göra det!

1 kommentar:

  1. dragon down är väl en engelsk bok

    SvaraRadera