16 oktober 2009

Mörkrets röster

Mörkrets röster är skriven av Catherine Banner.
Den är andra delen i serien som börjar med En konungs ögon.

Det är femton år sedan Malonias onde kung, Lucien, blev skjuten och den rätte kungen, Cassius, fick makten. Luciens gamla anhängare, som nu kallar sig Kejsarorden, har tröttnat på kung Cassius styre.
Kejsarorden bestämmer sig för att spåra upp alla de som kämpade mot Lucien innan Cassius fick makten. Sexton år gamla Anselms styvfar, Leo (huvudpersonen i En konungs ögon), gjorde en gång en sak som nu försätter hela familjen i fara.
Kungens rådgivare (och Leos gammelfarbror), den mäktige Aldebaran, är död. Grannlandet Alcyria har förklarat krig mot Malonia och återigen måste barn med magiska krafter gömma sig. Anselms familj har ont om pengar, och kan inte betala sina skulder. Anselms nära vän Michael ska fly från Malonia för att klara sig undan kriget. Anselm funderar över vem som egentligen är hans far, och över varför ingen vill berätta det för honom.

Samma frågor ställer Ashley, en pojke i den parallella världen England. Han vet inte att han är son till en man i en annan värld, en man hans mamma, Anna, inte träffat sedan innan Ashley föddes. Han har alltid känt att han inte hör hemma i England, och att Anna inte talar sanning när hon säger att hans far kommer från Australien. När han träffar Juliette, en flicka i hans ålder som inte heller känner sig hemma i England, börjar han få svar på några av sina frågor. Juliette kan, precis som Ashley, få veta saker om människor bara genom att titta på dem. Ingen av dem vet var de hör hemma, men kan de hjälpa varandra att hitta svaren? Och vem är mannen i Ashleys drömmar, mannen som sitter i ett slott och skriver brev till en son han vet aldrig kommer läsa dem?

Precis som En konungs ögon innehåller Mörkrets röster flera olika berättelser. Till en början verkar de inte hänga ihop alls, men ju längre in i boken man kommer desto större blir sambanden.
Mörkrets röster är en otroligt bra bok. Alla människorna känns väldigt verkliga, eftersom de inte är onda eller goda. Alla är lite av varje, men vissa är ondare än andra och vissa är godare, precis som i verkligheten.
Mörkrets röster är andra delen i en trilogi, och jag längtar verkligen efter nästa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar