23 juni 2008

Grön storm


Grön storm är skriven av Philip Reeve. Den är den tredje delen i serien om Tom och Hester. De första delarna heter De vandrande städerna och Förrädarens guld.
Grön storm utspelar sig sexton år senare än Förrädarens guld. Tom och Hester bor på den nu stillastående staden Anchorage. De har en dotter som heter Wren. Hon tycker inte om livet på Anchorage, därför att hon vill upptäcka världen. En dag ser hon Caul, som också bor på Anchorage, gå av staden. Wren följer efter och ser att han träffar en man som heter Gärsen. Gärsen är en borttappad pojke. Bortappade pojkar är pojkar som har blivit stulna från sina föräldrar när de var små. Sedan har de utbildats till att bli tjuvar i staden Grimsby. Caul var också en sådan från början, men han rymde. Gärsen frågar Caul om han kan hjälpa Gärsen att ta en enda sak från Anchorage. Caul säger nej. När Caul har gått säger Gärsen att han har sett Wren och att hon kan komma fram från sitt gömställe. Wren gör det. Gärsen frågar om hon kan hjälpa till att ta saken. Wren säger att hon kan göra det om hon får följa med Gärsen när han ska åka iväg med sin undervattensfarkost. Han säger att hon får det. Han berättar att saken är en bok som är gjord av plåt. Wren går tillbaka till Angchorage och hittar boken. Nästa dag tar hon med den till Gärsen, men sedan blir det inte alls som hon har tänkt sig.
Jag tycker att den här boken är jättebra. Den är spännande och minst lika bra som de andra böckerna. De här böckerna hör till mina absoluta favoritböcker och jag tycker att alla som gillar spännande böcker borde läsa dem.
Den fjärde delen finns på engelska och heter
A Darkling Plain. Jag läntar efter att den kommer på svenska.
Philip Reeve har en hemsida för den här bokserien.

1 kommentar:

  1. Gärsen kan man väl inte heta?

    Iktoro

    SvaraRadera