17 februari 2008

Vargbröder


Vargbröder är en bokserie av Michelle Paver.De handlar om Torak. Han levde i Storskogen för 6000 år sedan. Hans far blir dödad av en jättelik demon i skepnad av en björn, och Torak måste fly. Innan han dör ger Toraks far honom en uppgift. Torak ska leta upp världsandens berg, och där kommer han att kunna förgöra björnen.Torak ger sig av. Han hittar en liten vargunge och upptäcker att han kan tala vargarnas språk. Han kallar vargungen för Ulv, och de blir vänner. Torak och Ulv blir tillfångatagna av människor från korpklanen. Torak får slåss mot en man i klanen för att bli fri. Torak vinner men får ändå inte gå, på grund av en spådom som finns hos korparna. Torak flyr, men blir tvungen att lämna kvar Ulv. En flicka från Korpklanen, Renn, kommer med Ulv. De flyr tillsammans och måste hitta tre delar av Nanuaken, annars kan Torak inte förgöra björnen ...
Den första boken heter Vargbröder, den andra heter Havets fångar och den tredje heter Demonernas port. Det ska bli sex böcker, och det har kommit ut tre. Både Bokia och Akademibokhandeln har den första och den andra på rean. På Bokia kostar de 49 kronor styck och på Akademibokhandeln kostar de 59 kronor styck.
Jag tycker att de är jättebra. Jag tycker det därför att de är spännande, det finns mycket djur och de utspelar sig i en en spännande miljö (Storskogen för 6000 år sedan).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar