19 februari 2008

Ingen vanlig häxa

Ingen vanlig häxa är skriven av Eva Ibbotson. Den handlar om Daniel som tillsammans med sin kompis Sumi passar en baby som tillhör paret Boothroyd. Plötsligt upptäcker Daniel att Basil(babyn) är bortbytt mot en hund! Daniel tycker att hunden är alldeles underbar, mycket bättre än Basil. Han förstår att paret Boothroyd hellre vill ha Basil än hunden. Daniel tror att han vet vem som har kidnappat Basil och går dit. Det är en kvinna som heter Heckie, och Daniel får veta att hon har inte kidnappat Basil, hon har förvandlat honom till hunden. Daniel får veta att Heckie är en god häxa som förvandlar elaka människor till djur. Heckie startar en förening, Wellfords ondskebekämpare. Den innehålller flera goda häxor och trollkarlar, Daniel, Sumi och en kompis till dem som heter Joe.
En dag kommer mannen som äger stadens pälsaffär, herr Knacksap, och börjar uppvakta Heckie. Hon blir förälskad, och inser inte att han egentligen bara vill att hon ska förvandla olika människor till djur så att han kan döda dem och sälja pälsarna.
Jag tycker att den är jättebra därför att den är både rolig och spännande. Den är bra om man gillar djur, eftersom det finns väldigt många djur i den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar