17 februari 2008

Historiska äventyrsböcker


De här böckerna handlar om Ramona som kan resa i tiden. De är skrivna av Kim M. Kimselius. Det finns åtta böcker. De heter Tillbaka till Pompeji, Jag är ingen häxa, Faraos förbannelse, Den gömda Inkastaden, Vikingaträl, Svarta döden, Snapphanar! och Giljotinen. I den första boken är Ramona på klassresa till ruinstaden Pompeji. Hon har huvudvärk och sätter sig inne i det gamla bageriet. Hon somnar, och när hon vaknar igen befinner hon sig i Pompeji före vulkanutbrottet. Hon träffar en pojke som heter Theo, och får bo hos honom och hans familj. Hon träffar också en hund som heter Pluto, och hon känner igen honom från ett gipsavtryck som fanns på muséet, i hennes tid. Hon vet inte när vulkanutbrottet kommer att inträffa, men hon vet att hon och Theo måste därifrån innan dess. I alla böckerna förflyttas Ramona till olika spännande historiska händelser. Giljotinen är mest spännande, och det händer en del otäcka saker i den. Den utspelar sig under franska revolutionen.
Jag tycker att de här böckerna är jättespännande, och de är intressanta, därför att man får veta väldigt mycket om tiden Ramona förflyttas till.

3 kommentarer:

 1. Härligt med läsglädje! Historiska äventyr låter intressant och lärorikt. Själv har jag svårt för fantasy, men vi är ju alla olika...
  Kram
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att du borde testa att läsa fantasy, det är jättekul!

  SvaraRadera
 3. Hejsan, personligen älskar hur fantasyn kan sväva ut utanför de gränser som sätts för andra böcker.jag tror jag ska börja följa dig för du verkar veta vad du pratar om. Förresten vet du vart man kan hitta en bokhandel som ahr Kim Kimselius böcker?
  Jag har precis startat ett litet projekt här på blogspot där jag fortlöpande skriver en bok, jag tror inte man lagligt kan klassa den som fantasy men det är ändå en aning åt det hållet. Har du lust att stödja den så finns den här:
  http://betongaporna.blogspot.com

  SvaraRadera